Torvfri blomsterjord 10 liter

Torvfri Blomsterjord er ideell til planting i krukker, blomsterkasser, bed og altankasser, samt til omplanting av stueplanter.

Grønn Vekst har i mange år levert torvfri blomsterjord som er et miljøvennlig alternativ til torvbasert jord. Vår forskningsavdeling jobber kontinuerlig med å utvikle torvfrie produkter som har de samme gode egenskapene som torv. Vi har nå justert vår resept med nye råvarer som gir en luftigere jord og bedre forhold for planterøttene.

Vår nye torvfrie jord inneholder vermikulitt som er en ekspandert vulkansk stein med lang fartstid som bestanddel i vekstmedier. Den er lysebrun i fargen med mørkere brune partikler og har noen av de samme egenskapene til torv, slik som økt strukturdannelse og bedre opptak og bevaring av fuktighet i jord. Sammen med kompost gir vermikulitt raskere vekst og etablering, økt rotforgreining og større mulighet for opptak av nitrogen, kalium, kalsium og magnesium (positivt ladede ioner som knytter seg til mineralet). Tilstrekkelige mengder med vermikulitt vil dessuten gi løsere jord.

Produktet inneholder næringsrik kompost og trenger i utgangspunktet ikke å gjødsles, men gjødsling kan med fordel tilpasses det spesifikke behovet hos ulike planter utover i vekstsesongen.

Leveres i 10 liters sekk.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du få jevnlige oppdateringer om hva som skjer på vårt nettsted.