Refugee Greenspace Initiativ

Grønn Vekst tok turen til Jansenjordet parsellhage i Oslo, hvor vi leverte vår premium Hage-Mix jord til Refugee Greenspace Initiativ prosjektet.

Hovedmålet bak prosjektet er å bringe folk fra flere kulturer sammen og integrere de inn i samfunnet ved å bruke hage og planter som et samlingssted.

Jeg ble møtt av Andrew McMillion, en hyggelig og meget engasjert mann ute i parsellhagen som viste meg rundt – «her ser vi  Amaranth Opopeo og der borte ser vi Quinoa, disse kan høstes og spises!”. Vi bevegde oss deretter til Løpstikke og Stjernemelde, mens Andrew gikk flittig rundt og fortalte om bruksområder og historikken til plantene.

Plantene stod der i en meget fin og stelt hage, og veksten var det ikke noe å si på. “Dette er imponerende, jeg har ikke sett lignende” sier Andrew mens han skuer over hagen. Og sant var det, plantene var sterke og hadde en enorm vekst, til tross for at det verken var brukt gjødsel eller kalk i beddene.

Vi i Grønn Vekst er stolte over å ha bidratt til dette prosjektet og ønsker alle medlemmene av Jansenjordet parsellhage lykke til videre!

Greenspace