Grønn Vekst tilbyr kompostbasert vekst- og anleggsjord, med 29 utsalgssteder i Norge. Ved å la næringsrik kompost inngå som den aller viktigste ingrediensen, følger vi vår visjon om å «gi deg en levende jord». 


Jordprodukter fra Grønn Vekst er produsert på naturens egne premisser, er merkevaren som kjennetegner jordprodukter av høy kvalitet, og er ledende innen produksjon av torvfrie og torvreduserte produkter i Norge. Vi erstatter opp til 100% av torvandelen med ulike kompostkvaliteter; fornybare ressurser som har en positiv effekt på samspillet mellom mikroliv, jord, planter og miljø.
I Grønn Vekst står miljø og samarbeid med naturens egne prosesser i fokus. Grønn Vekst-merkevarene eies av selskapet Høst Verdien i avfall.

Ta kontakt med oss om du skal være privat som trenger jord til uterommet ditt, om du driver hagesenter og skal være interessert i jord i pose, 100% torvfritt eller torvredusert, eller anleggsgartner som trenger jordprodukter til prosjekter. 


Blomsterjord torvfri

Torvfri Blomsterjord er ideell til planting av blomster/planter i krukker, blomsterkasser, bed og altankasser, samt til omplanting av stueplanter. Det er heller ingenting i veien for å benytte Torvfri Blomsterjord til opparbeiding av plen eller planting av hekk og busker. Produktet inneholder næringsrik kompost og trenger i utgangspunktet ikke å gjødsles, men gjødsling kan med fordel tilpasses det spesifikke behovet hos ulike planter utover i vekstsesongen.

Leveres i 10 liters sekk.


blomsterjord.jpg

Blomsterjord

Blomsterjord er ideell til planting av blomster/planter i krukker, blomsterkasser, altankasser og til omplanting av stueplanter. Blomsterjord anbefales også særlig til rosebed, men fungerer utmerket også i andre typer bed. Det er heller ingenting i veien for å benytte Blomsterjord til planting av hekk og busker.

Leveres i 10 liters sekk.


krukkejord_50liter_korr_utenriss_RGB.jpg

Krukkejord

Krukkejord er ideell til planting av blomster/ planter i krukker, blom­sterkasser, altankasser og til omplanting av stueplanter. Krukkejord anbefales også særlig til rosebed, men fungerer utmerket også i andre typer bed. Det er heller ingenting i veien for å benytte Krukkejord til planting av hekk og busker.

Leveres i 50 liters sekk.


silisiumkalk.jpg

Silisiumkalk

Jorda i hagen bør ha en pH verdi rundt 5,5 - 6,5. Riktig pH er viktig for å få en god jordstruktur og best mulig effekt av gjødselen som vi bruker. Overdosering med kalk er ikke gunstig, da det kan medføre mangelsykdommer på enkelte planter.

Som vedlikeholdskalking er det fornuftig å bruke 2-3 kg pr 10 m² hvert andre til tredje år. Dette skal være nok til å motvirke naturlige forsuringsprosesser. Det trengs mer kalk på leirjord enn på sandjord. Ta gjerne en jordanalyse om du er usikker på hvilken pH du har i jorda.

SILISIUMKALK har en ekstra positiv effekt ved at Silisium bidrar til å styrke plantene mot sykdom og andre miljøfaktorer.

Leveres i 10 liters bøtte.


vermi-pro

Vermi-Pro

VERMI-PRO vermikompost er en organisk gjødsel som bedrer jordas fysiske egenskaper, inneholder humussyrer og vekststimulerende stoffer, og har en rik mikroflora som gir sykdomshemmende effekt. Meitemark er avgjørende for livet i jord, og ved å gjødsle med vermikompost fra meitemark gir du naturens egen livgivende gjødsel.

Skal du plante grønnsaker eller blomster, legg 50 ml (en håndfull) VERMI-PRO i hullet før du planter. Til flerårige planter kan du på samme måte legge en god håndfull rundt plantene hvert år. Skal du så, arbeider du litt VERMI-PRO inn i det øverste jordlaget i forholdet 1-5.

Du kan også lage te av vermikomposten, som helles direkte på jorda eller sprøytes på plantene som gjødsel og hjelp mot sykdom. Denne teen kan du også legge frø i et døgn før du sår. Du kan lese på nettsiden www.gronnvekst.no om hvordan du lager kompost-te.

Leveres i 5 liters bøtte.